Jukka Tujulan sivusto: Tietokonerävellys

Tietokonerävellys

Tietokonerävellyksellä tarkoitan tässä kaikkea sellaista mielenkiintoista tietokoneen käyttöä, johon kuluu runsaasti aikaa, mutta jonka tuloksena ole mitään varsinaisesti hyödyllistä. Esimerkkinä tällaisten kotisivujen tekeminen.

Ensimmäistä kertaa käytin tietokonetta vuonna 1980, kun pelasin tietokonepeliä modeemin välityksellä. Näyttöä ei koneessa ollut, vaan kuuhun laskeutuminen eteni kirjoittimella. Kotona minulla on ollut tietokone 80-luvun puolestavälistä. Ensimmäinen oli Amstrad CPC 6128, jossa ei ollut kovalevyä, mutta kylläkin kaksi levykeasemaa (3" ei 3,5"). Siinä oli cp/m käyttis ja tein sillä kirjanpitoa (joka on työtä, ei rävellystä), sekä yksinkertaisia Basic-ohjelmia. Vuosituhannen vaihteen molemmin puolin harrastin rävellystä lähinnä kotisivujen teon ja nyyssien parissa.

Internet-yhteys minulla on ollut vuodesta 1998. Paljon tulee istuttua koneen ääressä etsimässä tietoa eri aloilta ja lukemassa uutisia. Parhaiten minut tavoittaakin sähköpostilla.

Vuoden 2008 alussa ostin kannettevan, koska perheemme pöytäkone ei tuntunut olevan koskaan vapaana. Sillä myös kuuntelen musiikkia ja rävellän ottamieni kuvien kanssa.

Seuraavat kotisivu- ja nyyssiaiheiset artikkelit ovat saaneet alkunsa ryhmissä sfnet.viestinta.www, sfnet.viestinta.www.uutuudet ja sfnet.viestinta.nyyssit käydyistä keskusteluista.

Kirjoittamiani artikkeleita:


Jukka Tujula jukka.tujula@mbnet.fi